AMES ROOM

Altijd al eens willen weten hoe het voelt om klein óf juist groot te zijn? In onze Ames Room kan het! Onze kleine gasten worden namelijk groot, en onze grote gasten worden klein. Hoe? Dat ervaar je in onze Ames Room!  
Maze bij Mind Mystery.

FOTOPUNT

In ons park hebben we diverse fotopunten, onze Ames room is er daar één van. Dit fotopunt kun je activeren door de QR-code op je entreeticket onder de scanner te houden, vervolgens heb je 15 secondes om in de hoeken van deze kamer te gaan staan.

Aan het einde van je bezoek kun je in de winkel de gemaakte foto’s bekijken en eventueel aanschaffen als herinnering voor thuis.

Kleiner of juist groter worden in de Ames Room

ACHTERGROND

Adelbert Ames was een Amerikaanse wetenschapper die bijgedragen heeft aan de natuurkunde, fysiologie, psychologie en filosofie. Hij heeft de Ames room ontworpen in 1934 en de eerste Ames room werd in 1935 gebouwd.

In de film “The Lord of the Rings” lijken de Hobbits veel kleiner dan bijvoorbeeld Gandalf. Deze illusie is gecreëerd omdat er gebruik is gemaakt van zogenaamd ‘geforceerd perspectief’, het principe waar ook de Ames Room op leunt’.

 

Ames Room bij Mind Mystery.

LAAT JE VERRASSEN EN BESTEL JE TICKETS HIER

Weet jij al welke positie je gaat aannemen in de Ames Room? Ben jij klaar voor een unieke en leerzame ervaring? Mind Mystery zet de wereld zoals jij die kent op zijn kop.

Illusie oneindig bij Mind Mystery