HET HUIS OP DE KOP

Ben je bereid om de wereld écht eens van de andere kant te zien? Betreed het huis op de kop en ervaar deze bijzondere belevenis zelf.

Huis op de Kop van Mind Mystery.

HET VERHAAL

De eigenzinnige Siebrandt Jacob van Moelberen was een fervent uitvinder met een bijzondere interesse in het waarnemingsvermogen, zwaartekracht en illusies. Hij reisde de hele wereld over met zijn papegaaien, Louis en Coco, om de geheimen van gravitatie te achterhalen. Siebrandt wilde objecten laten zweven, in de lucht laten vallen en naar de grond duwen.

Na jaren van onderzoeken en experimenten, was de dag dan eindelijk daar; hij voelde het met elke vezel in zijn lichaam. Er stond iets gigantisch te gebeuren. Met grote ogen voegde hij het laatste ingrediënt toe aan zijn formule. Uit het niets was daar een gigantische flits en een enorme knal – groot genoeg om de grond onder ieders voeten te doen schudden. Complete duisternis volgde.

Sinds deze explosie is er nooit meer iets vernomen van Siebrandt. Ze zeggen dat hij tot op de dag van vandaag in een andere realiteit nog steeds zijn zwaartekrachttheorie probeert te bewijzen. In het bos zijn er allerlei uitvindingen van Siebrandt teruggevonden waaronder zijn zelfbedachte optische illusies, maar ook rariteiten uit verre landen. Wij delen deze uitvindingen graag met jullie bij Mind Mystery, waar deze tentoongesteld zijn om jouw waarneming te testen.

Siebrandt’s huis? Dat is na de reusachtige ontploffing ondersteboven komen te staan en kan met geen mogelijkheid meer recht worden gezet. We vermoeden dat Siebrandt’s laatste proef gelukt is, want sindsdien vallen er bij Mind Mystery objecten naar boven…

MAAK VERBAZINGWEKKENDE FOTO'S

Vergeet voor deze duizelende ervaring je telefoon of camera zeker niet mee te nemen. Maak je een foto in het interieur van het huis op de kop? Zorg er dan voor dat vloer én plafond in beeld zijn. Draai vervolgens deze foto digitaal om op je telefoon of computer. Voilà, nu lijkt het alsof je op het plafond klautert. Net Spiderman!

Ideeën nodig of kom je er niet helemaal uit? Door het huis heen hangen voorbeelden en tevens foto-inspiratie.

 

Foto maken van Huis op de Kop bij Mind Mstery.
Alles op z'n kop bij Mind Mystery.

Facts & Features

Een huis waarin alles op de kop staat… is dat een illusie? Nee, dat is de werkelijkheid! Al het meubilair in dit zwaartekracht tartende gebouw zit vastgenageld aan het plafond. Het huis op de kop is een ogenschijnlijk huiselijke omgeving, maar dan vanuit een compleet nieuw perspectief.

Huis op de Kop bij Mind Mystery.

LAAT JE VERRASSEN EN BESTEL JE TICKETS HIER

Test je perspectief op de realiteit met optische illusies. Ben jij klaar voor een unieke en leerzame ervaring? Mind Mystery zet de wereld zoals jij die kent op zijn kop.

TOEGANKELIJKHEID

Er zijn trappen aanwezig in het huis op de kop. Daarnaast helt het gebouw zeven graden schuin. Het huis op de kop is daardoor helaas zeer beperkt rolstoeltoegankelijk. Wij hanteren dan ook een aangepast tarief voor rolstoelgebruikers.

Illusie oneindig bij Mind Mystery