EEN BIJZONDERE BELEVENIS VOOR JOUW KLAS

Een bezoek aan Mind Mystery brengt plezier voor de hele klas. Helemaal met ons nieuwe educatieprogramma. Bereid jezelf en je leerlingen voor op een dag vol met #hoedan-momenten!
Vliegende boeken bij Mind Mystery
Gasten tijdens een rondleiding door Mind Mystery.

WAAROM EEN SCHOOLBEZOEK AAN MIND MYSTERY?

Een bezoek aan Mind Mystery is niet alleen leuk, maar vooral ook erg leerzaam. Je leert er namelijk dat de manier waarop jij naar de wereld kijkt, uniek is. In het educatieprogramma focussen we op het ontdekken van diverse perspectieven. Hoe doen we dit? Door kinderen te leren dat ieder zijn eigen waarheid heeft. Doormiddel van onder meer optische illusies wordt het voor kinderen duidelijk dat er in iedere situatie verschillende perspectieven zijn. 

Zie jij wat ik zie?

EDUCATIEPROGRAMMA VOOR GROEP 7 EN 8

Dat niets is wat het lijkt, is bij Mind Mystery wel duidelijk. Mind Mystery biedt sinds januari 2024 een educatieprogramma aan wat ingaat op het thema; niets is wat het lijkt. Behalve veel praktische opdrachtjes rondom optische illusies, is er aandacht voor hoe je met elkaar omgaat, hoe je voor jezelf opkomt en waarom het belangrijk is om open te staan voor andermans meningen. Als afsluiter van het programma bezoekt de klas Mind Mystery om alle theorie in de praktijk te toetsen en natuurlijk te gekke foto’s te maken.

Dit educatieprogramma is mede mogelijk gemaakt door Lokaal C | Co. de Cultuurontwikkelaar

Inhoud van het educatieprogramma:
  1. Een kant en klaar lespakket voor in de klas bestaande uit: een duidelijke docentenhandleiding, werkboekjes en spelbenodigdheden. Tijdsinspanning: 2 x 1 uur
  2. Een bezoek aan Mind Mystery – wederom met een handleiding en opdrachten op locatie. Tijdsinspanning: 2,5 uur exclusief reistijd
Kosten educatieprogramma:

€9,50 per leerling inclusief lesmaterialen en parkbezoek.

 

De leerdoelen

Kinderen leren over de relatie tussen zintuigen, waarnemen en een standpunt vormen. Hierbij ervaren zij dat niet alles is wat het lijkt en ontwikkelen een kritische blik ten opzichte van deze standpunten. De volgende kerndoelen van de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) komen aanbod:

  • Kerndoel 34: De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
  • Kerndoel 37: De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde waarden en normen.
  • Kerndoel 38: De leerlingen leren respectvol om te gaan met diversiteit binnen de samenleving.

Deze basisscholen gingen jou al voor. Benieuwd naar hun ervaringen bij Mind Mystery? Lees ze hier!

Algemeen cijfer

8,2

4.5/5

Review

Het Mind Mystery Educatieprogramma is een must-do voor basisscholen die verder durven te kijken dan hun eigen ogen! Het programma voor basisscholen opent je ogen, die je tegelijkertijd niet kunt geloven!

Basisschool Eigenwijs 30 januari 2024
Doolhof

KOM JE ER EVEN NIET UIT?

Ben je geïnteresseerd in het educatieprogramma van Mind Mystery? We vertellen je er met alle liefde meer over. Je kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen, te mailen naar info@mindmystery.nl of te bellen naar +31 (0)77 208 60 88.

"*" geeft vereiste velden aan