Het Verhaal

Er was ooit, lang geleden, een man met een miljoen ideeën. Hij hield ervan om eigenzinnige objecten te creëren en te bouwen. Hij had een passie voor uitvindingen en was áltijd op zoek naar oplossingen die net een beetje anders waren. Hij was een tikkeltje eigenaardig en leefde een teruggetrokken bestaan aan de rand van het bos, samen met zijn papegaaien Coco en Louis.

Zijn naam was Siebrandt Jacob van Moelberen.

Samen met zijn trouwe metgezellen Coco en Louis reisde hij op zijn motor de hele wereld over. Ze bezochten de verste uithoeken en ontmoetten de meest interessante volkeren. Tijdens zijn reizen verzamelde Siebrandt kunst, wetenschappelijke formules en rariteiten uit alle culturen. Deze spullen stuurde hij naar Horst en gebruikte deze toen hij eenmaal thuis was als inspiratiebron voor het creëren van zijn eigen uitvindingen. Hij had een enorme interesse voor het menselijke waarnemingsvermogen en de zwaartekracht. Zijn interesses werden een diep verlangen en uiteindelijk een levensdoel. Toen hij na jaren van experimenteren uiteindelijk had ontdekt hoe hij door middel van optische illusies het waarnemen voor de gek kon houden, richtte hij zijn pijlen op het overwinnen van de gravitatie. Siebrandt wilde objecten laten zweven, in de lucht laten vallen en naar de grond kunnen duwen.

Na jaren van onderzoek was hij op een herfstige dag met zijn zoveelste experiment in de weer. Hij voelde tot in zijn poriën dat hij aan de vooravond stond van iets immens groots dat de aarde zou doen schudden. Toen hij vol hoop het laatste ingrediënt aan zijn formule toevoegde, ontstond er een immense knal.  De grond spleet open en alles werd licht en meteen weer pikkedonker. Sinds die dag hebben we nooit meer iets van Siebrandt vernomen, maar misschien kom je hem nog ergens tegen… Het verhaal gaat dat hij de grond in is gezogen en daar tot op de dag van vandaag nog altijd zijn zwaartekrachttheorie probeert te bewijzen.

Sinds deze explosie zijn er in het bos allerlei uitvindingen van Siebrandt’s verzameling teruggevonden. Optische illusies die door hem bedacht zijn, maar ook de rariteiten die hij meenam vanuit de verre landen die hij bezocht. Deze zijn tentoongesteld in Mind Mystery, zodat ook jouw waarneming getest kan worden.

En Siebrandt’s huis… tja, dat is na het ontplofte experiment op zijn kop beland en met geen mogelijkheid meer overeind gekregen.

We zullen het nooit zeker weten, maar we vermoeden dat Siebrandt’s laatste proef gelukt is, want sindsdien vallen er bij Mind Mystery objecten naar boven….